Labyrintorientering

Det kan vara svårt att få till bra orienteringsträning i områden som man känner till väl eller är lite lätta med många stigar och andra ledstänger. Själv tränar jag en hel del hemifrån och området närmast är både uttjatat och känns ganska tråkigt för mig. Det blir sällan att jag tar med karta utan jag springer mest utan karta.

En träning man kan göra är att lägga en labyrint över kartan och lägga en bana där man inte får korsa linjerna i labyrinten. Det blir en slags korridororientering där man måste välja korridor och hålla god framförhållning. Se exempel:

labyrintorientering

Jag har gjort en mall för detta i OCAD med en labyrint som man kan kopiera in på sin egen karta, eller lägga som bakgrundskarta. Ladda ner och testa på någon annan karta. Den finns i min dropbox-mapp med orienteringsträningar.

Justera svårighetsgrad

Vill man ha mindre eller större mellanrum mellan linjerna kan man välja allt och sen dra med svarta pilen i en svarta prickarna i hörnen. Då blir allt större eller mindre. Man kan också ändra tjockleken på linjerna om man redigerar symbolen.
Man kan så klart lägga till eller ta bort linjer också för att skapa en lagom svårighetsgrad.

Annonser

One thought on “Labyrintorientering”

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s