Gör egna streetviewbilder med Gopro och Mapillary

Uppdaterat 2015-05-17

Jag testade att göra streetviewbilder på Mapillary med min Goprokamera. På bilden ser ni hur jag monterat den på cykeln. Det finns en beskrivning och en film på Mapillarys hemsida hur man gör:

Egentligen är det inte så svårt. Förutom en film behöver man en gpx-fil med koordinater som visar var man filmat. Den fick jag från min GPS-klocka (Garmin Forerunner 620). Sen var det bara att ladda upp film och gpx-fil till Mapillary och visa vilken del av GPS-rutten som filmen visade.

Varför ska man då göra detta? Jag har mest gjort det för att jag tycker det är kul att testa. Tidigare har jag använt appen i mobiltelefonen och cyklat med den i handen. Det är inte helt optimalt.

Var ska man göra det? Jag tycker det känns lite meningslöst att fota där Google eller andra redan har streetviewbilder. Bättre då att göra det där de inte har varit eller inte kan ta sig fram med bil.

Jag var rädd att det skulle bli skakigt att sätta kameran på cykeln och tittar man på filmen är det ju så. Det tog ett par dagar innan bilderna syntes men de är helt OK tycker jag. Nu står det att de inte är färdigprocessade ännu. Kanske blir de ännu bättre.

Jag har lite film kvar att ladda in, ville inte göra allt om det inte blev bra. Nu finns Kärlekens stig i Trollhättan och Strandvägen i Sjuntorp.

Skriv gärna en kommentar om du själv använder Mapillary. Vilka användningsområden finns det för dessa bilder?

Annonser

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s